Vælg den rigtige størrelse til din fastvikle

En fastvikle er et fantastisk redskab, der kan hjælpe dig med at bære dit barn. Dog er der mange, der synes, at den er lidt svært at komme i gang med. Dette skyldes i høj grad, at fastviklen kræver en smule øvelse. Men når først fastviklen er i brug, og du har lært at binde den, er den svær at lægge fra sig igen. Men så er der lige det med størrelsen. Læs med her og find ud af, hvordan du vælger den rigtige størrelse til dig og dit barn.

Lær termerne at kende

Er det første gang, I skal være forældre, er det helt nye verdener, I bliver kastet ud i. Vikleverdenen er en af dem. Der findes en masse forskellige termer, der kan være svære at finde rundt i. Heldigvis behøver I ikke at undersøge hver eneste term. Vi har her samlet de vigtigste ting, I skal vide for at vælge den rette fastvikle til jeres barn. Vi guider jer til, hvordan I finder den perfekte størrelse på fastviklen.

Få styr på størrelsernes betydning

Når du skal købe en fastvikle, er det hovedsageligt din størrelse og den binding, du gerne vil lave, der har betydning. Størrelsen af barnet har ikke stor betydning for hvilken vikle, du skal vælge. Når man skal købe sin første fastvikle, skal man huske at udregne sin basestørrelse. Basestørrelsen beskriver den mindste størrelse af fastvikle, du kan vælge for at kunne binde en FWCC. FWCC er forkortelsen for Front Wrap Cross Carry, hvilket er den mest populære bindemetode. Basestørrelserne bliver omregnet således:
Tøjstørrelse XXS: Basestørrelse 4
Tøjstørrelse XS og S: Basestørrelse 5
Tøjstørrelse M, L og XL: Basestørrelse 6
Tøjstørrelse XXL: Basestørrelse 7
Når du kender din basestørrelse, kan du bestemme, hvilken størrelse din fastvikle skal være. Du bestemmer selv hvor lang, du gerne vil have din fastvikle. Det kommer primært an på hvilken binding, du gerne vil lave.

Fastviklerne kommer i forskellige størrelser. Størrelsen af en fastvikle giver dig længden af den specifikke vikle, men siger ingenting om bredden. Overordnet findes der syv forskellige størrelser af fastvikler, som du kan se her:
Fastvikle størrelse 2: 2,5 – 2,7 m
Fastvikle størrelse 3: 3,1 – 3,2 m
Fastvikle størrelse 4: 3,6 – 3,7 m
Fastvikle størrelse 5: 4,1 – 4,2 m
Fastvikle størrelse 6: 4,6 – 4,7 m
Fastvikle størrelse 7: 5,1 – 5,2 m
Fastvikle størrelse 8: 5,5 – 6,0 m
Disse syv størrelser bliver inddelt i tre underkategorier. Størrelse 2 og 3 hedder en kort vikle, størrelse 4 og 5 er medium vikler, mens størrelse 6 og 7 er lange vikler.

Vælg ud fra din basestørrelse

Hvis det er første gang, du skal købe en fastvikle, råder vi dig til at købe ud fra din basestørrelse. Er du en basestørrelse 4, skal du altså vælge en fastvikle i størrelse 4. På denne måde er du sikker på, at din fastvikle passer til din krop og kan binde en FWCC binding. Er du stadig i tvivl om hvilken størrelse, du burde vælge, er det et godt udgangspunkt at starte med størrelse 6. Langt de fleste danske kvinder bruger nemlig størrelse 6. Fastviklerne er skønne for både dig og dit barn, og de er med garanti forsøget værd. Det vigtigste er at holde sig til sin basestørrelse, for så kan du ikke gå helt galt i byen.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *