Vikle, slynge eller bæresele – hvad skal du vælge?

Det kan være utroligt svært at finde ud af hvilken slags bæremetode, du skal vælge til dit barn. Udbuddet er voksende og med en stigende popularitet af at bære sit barn tæt på, kan det være svært at finde rundt i hvilken sele, slynge eller vikle, der er bedst til dig og dit barn.  De kommer i forskellige former, materialer og kvaliteter. Denne artikel guider dig gennem tre af de mest populære bæremetoder – nemlig fastviklen, slyngen og bæreselen. Læs med her og find ud af, hvilken bæremetode, der passer bedst til dig og dine behov.

Slyngen

At bære sit barn i en slynge er en let og super hyggelig måde at komme rundt på. Du har barnet tæt på kroppen, hvilket er beroligende for både dig og barnet. Samtidig har du begge arme fri til at lave andre ting, imens barnet sidder i slyngen. Slyngen er rigtig god til dig, der ønsker en let løsning til kortere tidsintervaller. Slyngen er blevet mere og mere populær blandt nybagte forældre. Dog har slyngen en stor ulempe. Den er ikke god, hvis du ønsker at bære dit barn i længere tidsperioder. Slyngen giver simpelthen ikke god nok ergonomisk støtte i længere tid af gangen, da slynger hænger over bærerens ene skulder. Dette slider meget på den bærende skulder, og derfor duer slyngen ikke til lange dagsture.

Dog er den fantastisk til de korte ture. De seneste par år er det især ringslyngen, der har fundet vej til de nybagte forældres hjerter. Ringslyngen er en form for vikle, hvor stoffet er samlet i to ringe. Ringene gør det let og hurtigt at få slyngen af og på, og den er samtidig super komfortabel.

Bæreselen

Bæreselen kan være en rigtig god løsning, hvis du skal bære dit barn i længere tid og ikke er vild med vikler eller slynger. Bæreselen ligner lidt en rygsæk, som man har på maven. Dit barn er placeret i en sele på maven af dig. Der findes både bæreseler, hvor barnet vender ind mod dig, og hvor barnet vender med ryggen til. Bæreselen er god og let at have med alle steder og en god måde, hvorpå du er tæt på dit barn, mens I er på farten.

Dog har bæreselen også visse ulemper. For det første er bæreseler “forud støbte”, og man skal derfor være sikker på, at bæreselen passer til alderen på ens barn. Barnet skal helst vende med maven mod din mave i de første måneder og gerne hele tiden. Dette er ergonomisk bedst for barnet, da en baby skal sidde c-formet men rygsøjlen det første halve år (gerne meget længere) og derfor helst ikke skal sidde lige op. Hvis barnet gerne vil følge med, så er det bedst med barnet på ryggen, fra det er tidligst 4 måneder. Samtidig er det vigtigt, at bæreselen har en nakkestøtte til barnet. Bæreselen er et rigtig godt alternativ til dig, der ønsker en sikker og nem måde at bære dit barn på, og den slider ikke på din ene skulder på samme måde som en slynge.

Fastvikle

En fastvikle er en utrolig smart måde, hvorpå du kan bære dit barn. En fastvikle er lavet af et vævet stof, som du binder rundt om kroppen. Stoffet kommer i forskellige længder og tykkelser, der passer til forskellige størrelser af børn og bærere. Du kan både have nyfødte babyer i en fastvikle og småbørn, der gerne vil bæres. Med fastviklen kan barnet både hvile på din mave, ryg eller hofte, hvilket gør, at den er ergonomisk god for både dig og barnet.

Ulemperne er ikke mange ved fastviklen. Den eneste ulempe ved en fastvikle er, at den kan være lidt svær at tage på. Det kræver et par ganges øvelse at vænne sig til, hvordan viklen skal vikles om kroppen på den bedst mulige måde. Når barnet er i viklen, kan den strammes til og justeres, så barnet kommer til at sidde helt perfekt. Det kræver lidt tålmodighed, men efter et par gange vil det blive rutine. Fastviklen er super god, da den kan bære både små og store børn, og samtidig er den behagelig for både dig og barnet. Er dit barn vild med at sidde i fastvikle, er du garanteret en let og behagelig bæremetode i en lang periode.

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *